Studier
Serier
Reisebrev

INTERNASJONALT
KONTAKT
FOTBALL365 PÅ FACEBOOK
SPILLERPROFILEN
DAGENS KAMPER
AVSTEMNING
Hvis du kunne velge - hvilken liga ville du sett mest av på TV?
Norsk
Spansk
Tysk
Engelsk
Nederlandsk
Fransk
Italiensk
Svensk
Ingen, jeg liker variasjon av fotball fra de beste nasjonene


UNIK-samling hos Bolton Wanderers! 

Bolton Wanderers hører hjemme i Premier League. De konkurrerer med akademiene til Manchester United og Liverpool. I april fikk to spillere fra Vestfold og deres trenere muligheten til å være en del av Bolton Wanderers Academy.

Mandag 8. februar ble Jonas Halstensen og Vetle Veierød kalt inn til en samling i regi av UNIK Toppidrett. De visste ingenting om det som skulle komme:

- Foran et fullsatt kulturhus i Larvik fikk begge vite at de skulle på en ukes opphold på akademiet til Bolton Wanderers i april, forteller Espen Kirknes.

Søndag 4. april reiste Jonas Halstensen, Vetle Veierød, deres trenere Shaun Constable og Petter Olsen, samt spillerutvikler i Vestfold Fotballkrets, Espen Kirknes til Bolton. Nå er reisefølge tilbake i Norge etter et besøk som ga erfaring og ny energi til å bli en enda bedre fotballspiller.

Det ble en unik uke hvor spillerne var akademi-spillere for en uke.

- Opplevelsen har vært enorm og det er ikke noe problem å ta med seg noe lærdom hjem, forteller Vetle Veierød.

Her finner du bilder fra turen.

I første rekke var det tempo, kvalitet i førsteberøring og mentalitet som var den største forskjellen fra miljøer vi er vant til å se.

- Før man drar på slike samlinger tenker man ofte at man skal tegne ned aktiviteter for å bruke dem når man kommer tilbake. Men det meste av læringen ligger i selve aktiviteten. Kvaliteten, presisjon, tempo og engasjement. Det er der læringen ligger, sier spillerutvikler Espen Kirknes.

Han fikk se to Vestfold-spillere som klarte seg godt uken de var der. Jonas Halstensen fikk også spille akademikamp mot Manchester City U18.

- Jeg gledet meg til tøffe dueller og prøvde å sette meg i respekt så tidlig som mulig, sier Jonas Halstensen, som klarte seg bra som midtstopper hele kampen. Selv om Bolton tapte 3-0.

Det forsterket bare inntrykket:

– Nivået var veldig høyt, men ikke verre enn at jeg taklet det. Den største forskjellen lå i kulturen. De har en helt annen holdning til fotball, og krav til seg selv og lagkameratene enn det vi har her hjemme, sier Jonas til dagens utgave av Gjengangeren, og forklarer:

– De ser på hver dag som sin viktigste kamp. Disse gutta jobber knallhardt for bli flyttet opp på reservelaget. De stilte harde krav, og man fikk virkelig høre det hvis man gjorde noe dårlig eller feil. Det var aldri personlig ment, men beskjeden var klar. Dette var ingen lek for dem.

Trenerne fra Vestfold var også fornøyde:

- Jeg vil takke for en flott tur! Med masse påfyll av kompetanse. En fotballuke med høy kvalitet, sier Shaun Constable og får støtte av Petter Olsen:

- Det er veldig lærerikt når man kommer så tett på og virkelig får se kvaliteten i alt de gjør.

Hele turen er kommet i stand på bakgrunn av samarbeid mellom Bolton Wanderers, Vestfold Fotballkrets og UNIK Toppidrett.

- På vegne av Fotballkretsen vil jeg takke UNIK Toppidrett og Bolton Wanderers for at de gjorde dette oppholdet mulig, avslutter Espen Kirknes og legger til. 

- Bolton har vist en åpenhet som jeg ikke har opplevd maken til. Vi fikk tilgang til alt og fikk svar på alle spørsmål vi hadde.

My Bolton Diary…

Søndag 4. april
Vetle Veierød, Jonas Halstensen, deres trenere og spillerutvikler Espen Kirknes setter kursen fra Torp flyplass til John Lennon Airport i Liverpool. Der blir de plukket opp av Bolton Wanderers representant, som kjører spillerne til vertsfamilien og trenerne til hotellet. Guttene får servert egg, bacon, varme vafler og is ved ankomst hos vertsfamilien.

Mandag 5. april
Guttene blir plukket opp hos vertsfamilien av Bolton Wanderers og kjørt i buss til et imponerende treningsanlegg for å trene. Umiddelbart etter trening kjøres spillerne til Reebok Stadium for mat. Etter mat blir spillerne kjørt tilbake til treningsfeltet. Der blir alle spillerne screenet for å kartlegge eventuelle skader. Tre fysioterapeuter gikk grundig til verks for å sjekke alle kroppsdeler involvert i fotball. Spillerne hadde vært borte noen dager i forbindelse med påske, derfor full sjekk når de var tilbake. Spillerne som deltok på treningen var 16 åringer, men dagen etter vil 18 åringene også delta.

Tirsdag 6. april
Trening klokka 09:15. Oppvarming med vekter og stretching i trimrom. Deretter var det klart for en og en halv time ute på ypperlig gressunderlag. Her ble spillerne introdusert for mange nye gode lærerike øvelser! Høy intensitet i øvelser og høy verbal aktivitet. Etter trening ble spillerne kjørt til Reebok Stadium for mat. Deretter rett tilbake til treningsfeltet og i gang med ny 90 minutters økt. Dette ble en tøff dag på treningsfeltet. Etter treningen som var ferdig 15:00 var det hjem til vertsfamilie.

Onsdag 7. april
Som alle andre dager i løpet av uka blir Jonas Halstensen og Vetle Veierød plukket opp hos vertsfamilie klokka 08:00 av Bolton Wanderers buss sjåfør, som tar runden om morgenen og henter alle spillerne som skal på trening hjemme hos de respektive. Treningen starter 09:30 i dag. Denne dagen var det litt mindre gruppe på trening, da noen skulle være i troppen for reservelagskamp mot Burnley senere samme dag. En økt ble gjennomført denne dagen. Vetle fikk problemer under økta med vond korsrygg. Måtte gå av, men i løpet av 2 minutter lå han på benken til fysioterapeut og fikk god behandling. Etter trening og mat tok vertsfamilien med spillerne på omvisning i Liverpool. Der var de på Anfield Road og fikk omvisning. I tillegg var de utenfor Goodison Park, samt på en runde med museer.

Torsdag 8. april
Treningen i dag startet med lett oppvarming, Deretter deltok guttene på to typer hurtighetstester, samt Jojo-testen. Under hurtighetstestene ble guttene målt på 5- og 30 meter elektronisk. Hver av dem fikk 3 førsøk. Deretter ventet en løpstest med en 180 graders vending + 2 ganger 90 graders vendinger over x antall meter. Jojo-testen, som er en utholdenhetstest, ble gjennomført med ekstra gode resultater. Guttene gikk rett fra testene til mye løping i balløkten etterpå. Deretter ble det en pause med mat før ny økt startet kl 13:00. Vetle måtte dessverre kaste inn håndklet etter oppvarming da lårmuskulatur låste seg litt. Han fikk umiddelbar behandling og fikk klarsignal til morgendagens økt.

Fredag 9.April
Guttene gjennomførte en rolig kampforberende trening. Denne dagen ble det gjennomført en økt på grunn av U18-kamp dagen etter. Jonas Halstensen får beskjed om at han starter kampen som midtstopper for Bolton Wanderers. Jonas og Vetle gikk en tur i nærområdet/boligstrøket de bor etter treningen. Litt videotitting ble det på kvelden. Espen Kirknes er hele dagen på A-lagets treningsfelt og har møte med manager Owen Coyle. Senere møter han akademitoppene til møte og middag.

Lørdag 10. april
Jonas Halstensen spiller akademikamp for Bolton Wanderers U18 mot Manchester City på Platt Lane. Kampen ble spilt kl 11:00 engelsk tid. Manchester City stilte med et eldre lag som blant annet besto av en U19-landslagsspiller fra Norge. Bolton tapte 3-0 i en kvalitativ god kamp. Etter kampen tok Bolton buss tilbake til Akademiet. Deretter bar det rett videre for Jonas Halstensen, Vetle Veierød og Espen Kirknes for å se Preston - Scunthorpe. Etter kampen dro Jonas Halstensen og Vetle Veierød tilbake til Janets gode mat. Litt uvant har det vært at spillerne ikke fikk lov til å hjelpe til med laging, pådekking eller servering hele uken. Til nød fikk de lov til å ta av tallerken innimellom. Guttene var gjester og behandlet deretter.

Søndag 11. april
Guttene og Espen Kirknes blir plukket opp av Bolton Wanderers representant og kjørt til flyplassen. Et fantastisk opphold!


Loading the player...
Administrasjon
Logg inn