Studier
Serier
Reisebrev

INTERNASJONALT
KONTAKT
FOTBALL365 PÅ FACEBOOK
SPILLERPROFILEN
DAGENS KAMPER
AVSTEMNING
Hvis du kunne velge - hvilken liga ville du sett mest av på TV?
Norsk
Spansk
Tysk
Engelsk
Nederlandsk
Fransk
Italiensk
Svensk
Ingen, jeg liker variasjon av fotball fra de beste nasjonene


Vestfold-spiller kan nå cupfinale!


I kveld skulle Geir Ludvig Fevang og Lokeren spilt semifinalen mot Lierse i den belgiske cupen. Kulde satte en stopper for kampen. Det ga oss tid til å sjekke forholdene med den sympatiske spilleren fra Vestfold.

Leter du fram Vestfold Fotballkrets spillerutviklingsprogram fra 1999 finner du Geir Ludvig Fevang på forsiden. I dag finner du Runar-gutten i programmet til Sporting Lokeren i Belgia.

En klubb som var mest kjent på 80-tallet, da Preben Elkjær spilte der og laget tok seg frem til kvartfinale i UEFA-cupen og finalen i den belgiske  cupen.

I dag ligger Sporting Lokeren og Geir Ludvig Fevang trygt plassert midt på tabellen, men med mulighet for å ta seg til finale for første gang siden 1980/81-sesongen.

- Denne sesongen har vært litt så som så for min del.  Mye ut og inn av laget, men for klubben blir det er bra sesong hvis vi tar oss til cupfinalen, sier Fevang, som vet at laget har et godt utgangspunkt med 1-0 etter første semifinale.  

Geir Ludvig Fevang kom til Sporting Lokeren august 2010. Før den tid spilte han for Runar, Sandefjord Fotball og Start. Han har gjort seg noen refleksjoner i løpet av tiden som har gått:

- Det som slår meg er hvor mange dyktige spillere her som man ikke hører om i Norge.  

Og fortsetter:

- Noe blir gjort i oppveksten her, som ikke gjøres i Norge og som holder høyere nivå. Det er brannfakkel, men min mening.

Hva preger ungguttene som kommer opp?

- De har gått en helt annen skole. De prøver å gjøre det som i de store nasjonene. Basisferdighetene er på plass. Jeg synes jeg ser at belgiske spillere har mye likt over seg. ”La ballen gjøre jobben” sitter i spillerne. De ønsker å ”slå på fot og gå”. Man kan si at de verdsetter høyere å ha ballen i laget.

- Sikker ball bakover eller på tvers er bedre enn en usikker pasning i lengderetning, sier Geir Ludvik Fevang og gir et bilde av kulturen.

Sporting Lokeren har, som mange klubber de siste årene, gått fra å kjøpe afrikansk til å bygge opp akademi og en barne- og ungdomssatsing. For en tid siden solgte de en ung spiller til Genk. Erstatningen kom fra egen klubb:

- Denne spilleren kom fra egen klubb og holdt også høy klasse. En fullgod erstatning, som underbygger det jeg mener med mange gode spillere og spillere som kommer fra egen satsing.

Før hver sesong presenterer toppklubben samtlige lag fra 11-år til A-lag.

Rosenborgs Mushaga Bakenga er siste eksport fra Norge til Belgia. Det er et steg opp for trønderen spør du Fevang:

- Det er en helt annen profesjonalitet enn jeg har opplevd tidligere og toppdivisjonen her er etter min mening et godt steg opp fra Tippeligaen slik jeg kjenner den.

PS: Også tidligere har fotball365.no skrevet artikler fra andre kulturer. Sjekk ut flere her.

Loading the player...
Administrasjon
Logg inn