Studier
Serier
Reisebrev

INTERNASJONALT
KONTAKT
FOTBALL365 PÅ FACEBOOK
SPILLERPROFILEN
DAGENS KAMPER
AVSTEMNING
Hvis du kunne velge - hvilken liga ville du sett mest av på TV?
Norsk
Spansk
Tysk
Engelsk
Nederlandsk
Fransk
Italiensk
Svensk
Ingen, jeg liker variasjon av fotball fra de beste nasjonene


Nok en kjempeopphold i Bolton!Fra 9. - 13. april var fire Vestfold-spillere på treningsopphold på Bolton Wanderers Academy. Der ble de blant annet coachet av tidligere Bolton- og Premier League-spiller Julian Darby. Bolton Wanderers hadde lagt tilrette for at det ble nok en kjempeopphold for guttene!

Her finner du 55 bilder fra oppholdet

Søndag 8. april:
Guttene møtte opp på Torp flyplass og ble deretter kjørt fra Liverpool til Premier Inn like ved The Reebok Stadium. Resten av kvelden ble brukt til å spise middag, hvile, Facebook, samt et bad for noen av spillerne.

Mandag 9 .april:
Dagen åpnet med frokost for guttene før det bar avsted til Accrington for å se nærmere på den lille byen. Etter å ha gjort seg kjent med den eneste sportsbutikken i området, kjøpte guttene en plastikkball til £1 for å spille fotballtennis på torvet i Accrington. Etter en fortjent seier til Sabawon Shamohammad og André Sødlund var det klart for lunsj, før guttene tok turen for å se League Two-oppgjøret mellom Accrington Stanley - Hereford. Tilbake på hotellet ble guttene plukket opp og kjørt til vertsfamiliene.

Tirsdag 10. april
Guttene ble kjørt til akademiet hvor de gjennomførte en treningsøkt tidlig på dagen. Deretter var alle klare til kamp mot Rochdale senere på dagen.

Onsdag 11. april
Dagen åpnet med at guttene ble målt og veid. Deretter var planen at guttene skulle testes, men dårlig vær førte til at det ble en lang fotballøkt i stedet. PS: Enkelte av akademiguttene (ikke våre) var for sent til økta. Dette førte til at de i stedet ble sent ut på flere kilometer med løping, før de kunne delta sammen med resten.

Torsdag 12. april
Dagen åpnet med en treningsøkt, før guttene spilte kamp mot Blackpool senere på dagen.

Fredag 13. april
Guttene ble kjørt fra sine "hjem" klokka fire om natten for å rekke flyet som hadde avreise 7. Rundt klokka 10 var guttene trygt tilbake i Vestfold.

Inntrykket til spillerne:
- Tempoet er mye høyere, og det finnes ikke et svakt ledd i laget, alle spillerne er gode og enhver spiller blør for drakta, tross alderen, sier Sabawon Shamohammad.

- Spillerne kom mye kjappere på deg, du måtte alltid være på hugget. Det var mye mer fysisk spill. Ingen tuller på treningene, alt var seriøst, mener Carl Christian Dokken Solli.

- Den største forskjellen jeg merket både på treningene og kampene, var at nivået på de beste og de dårligste spillerene var liten. Det fantes så og si ingen dårlige spillere. Man merker også stor forskjell på tempoet. Også det gjelder både på trening og i kamp, sier André Sødlund, som trente alene med U15-laget.

Alle spillerne deltok på treninger og kamper for andre gang hos Bolton Wanderers.

- Jeg føler at oppholdet denne gangen var enda mer slitsomt, første gangen så de hva vi kunne, men denne gangen forventet de at vi skulle prestere, like mye som akademispillerne, sier Sabawon.

- Det var egentlig ikke så stor forskjell men følte meg litt sikrere siden jeg hadde vært der før. Jeg føler at jeg har lært mye og fått kjenne på åssen det er over der, sier Carl Christian.

- Jeg synes oppholdet var veldig bra og likt som oppholdet i oktober. Det som var en forskjell var det mentale. Nervøsiteten var borte og jeg spilte med mer selvtillit. Man kan vel si at jeg begynner å føle meg mer og mer hjemme på treningsanlegget, innrømmer André. 

Kommentar fra spiller-/trenerutvikler Espen Kirknes:
- Vi sitter nok en gang igjen med en meget god opplevelse etter dager i Bolton. I den forbindelse må jeg rette en stor takk til Nick Spooner, Dean Crombie, Jimmy Phillips og alle trenerne som bidrar til et kjempeutbytte for spillerne og Vestfold Fotballkrets.

- I løpet av tiden der ble det tid til gode fotballprater og samarbeidet fremstår som viktigere og viktigere for oss.

FAKTA - TRENERNE GUTTENE HADDE
På Bolton Wanderers Academy har alle trenerne god erfaring og kompetanse. Alle treninger holder et høyt nivå hva angår forberedelse, aktiviteter og veiledning.

Trenerne til Andre:

Nick Spooner
Er Assistant Academy manager for Bolton Wanderers og trener for U16. Spilte blant annet for Bolton Wanderers, Oldham Athletic og Charleston Battery i USA.

Gavin McCann
Har spilte Premier League for Everton, Sunderland, Aston Villa og Bolton Wanderers. Fikk en landskamp for England. Trener U15-laget til Bolton.

Trenerne til Sabawon – Carl - Benjamin:

Nick Spooner
Er Assistant Academy manager for Bolton Wanderers og trener for U16. Spilte blant annet for Bolton Wanderers, Oldham Athletic og Charleston Battery i USA.

Paul Wroe
Er hovedtrener for U14-laget til Bolton Wanderers.

Julian Darby
Spilte blant annet 270 kamper for Bolton Wanderers og Premier League-fotball for Coventry. Har vært assistent manager for Derby og Nottingham Forest.

Dave Gardner
Er ansvarlig for aldersgruppen U9-U11. Jobber på deltid for Bolton og har fotballskoler i USA på sommeren.

Loading the player...
Administrasjon
Logg inn